Rithm och KRY i unikt digitalt samarbete

0
21

Den digitala vårdgivaren KRY har tillsammans med Rithm inlett ett pilotprojekt där KRY- patienter över 65 år som söker vård för hjärtklappning får möjlighet att testa långtids-EKG-sensorn. Målet är en kortad patientresa från symptom, via diagnos och sedan behandling.

Väntetiden till den fysiska vårdens EKG-mätningar, så kallade Holter-mätningar, är idag lång, ofta flera månader. Utrustningen vid Holter-mätningar är också stor och otymplig. KRY vill vända på utredningsprocessen, korta väntetiderna och digitalisera vårdflödet. Här kommer Rithm in.

– Pilotprojektet är ett samarbete mellan KRY och Rithm för att enkelt diagnostisera förmaksflimmer. Redan idag används vår CE-märkta sensor i klinisk vardag. Eftersom Rithm är anpassad för att patienten själv ska kunna genomföra mätningen så är vårt samarbete med KRY mycket naturligt, säger Alex Ahlén, grundare och VD för Rithm.

Istället för att patienten först ska ta prover, skickas på remiss och sedan vänta flera månader så ska en person som misstänker förmaksflimmer kunna få göra en EKG-mätning direkt, snabbt och i sin vardag. Utrustningen tar inte mer plats än ett kreditkort och skickas hem i brevlådan efter kontakt med KRY:s läkare.

Patienten fäster den trådlösa sensorn på kroppen och kan därefter leva sitt liv normalt, samtidigt som ett långtids-EKG genomförs. Patienterna genomför på så vis mätningen själva, medan KRYs läkare kan analysera patientens värden digitalt. De patienter som eventuellt diagnostiseras med förmaksflimmer bedöms individuellt och kommer att påbörja behandling hos KRY. Vid behov remitteras patienter vidare till kardiolog på GHP Arytmi Center i Stockholm.

– På KRY arbetar vi dagligen med att bygga framtidens hälso- och sjukvård genom digitalisering och skapandet av nya vårdflöden. Pilotprojektet är ett exempel på detta då vi avser förbättra patientupplevelsen och samtidigt minska risken för stroke, säger Johan Flodin, chef för medicinteknisk utveckling på KRY.

För mer information:
Alex Ahlén
Grundare och VD, Rithm alex@rithm.se +46 708 88 77 11

För ytterligare information om pilotprojektet:
Linda Bengtsson Pressansvarig KRY press@kry.se +46 70 591 89 25

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here